Tillgängliga PDF-dokument

PDF-dokument

PDF-dokument brister ofta i tillgänglighet och kan därför vara svåra att ta del av för personer med olika typer av funktionsnedsättningar.

Oavsett om du väljer att “Spara som PDF” eller om du skapar ett nytt PDF-dokument så behöver du rätta till ditt dokument i efterhand. Saker som läsordning, rubriker och bildtexter följer inte alltid med eller kan vara direkt felaktigt. Allt detta påverkar tillgängligheten negativt.

Bennani Consulting hjälper dig att rätta dina befintliga PDF-dokument och jag följer Adobes riktlinjer för tillgängliga PDF-dokument. Detta är en helt manuell hantering som inte går att automatisera; Det är t.ex. bara en människa som kan skriva en beskrivande bildtext som verkligen förklarar vad en bild föreställer.

Här får du även hjälp att skapa ett tillgängligt PDF-formulär. Jag skapar allt ifrån de enklaste PDF-formulär du behöver till att rätta de mest avancerade interaktiva formulären med inbyggd logik.

Läs mer om tillgängliga PDF-dokument

På vår sida om frågor och svar kring PDF-dokument och tillgänglighet har vi svaren på de vanligaste frågorna.

Gratis analys av tillgängligheten i ditt PDF-dokument

Ta reda på vilka brister ditt PDF-dokument har. Skicka ditt PDF-dokument till Bennani Consulting så gör en erfaren analytiker en kostnadsfri granskning av tillgängligheten och kommer med förslag på hur du kan öka tillgängligheten.

Detta är alltså en helt gratis genomgång och du förbinder dig inte till några köp.

Ring 08 410 233 66 eller skriv till mig på ilias@bennani.se om du har några frågor eller funderingar.